ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ!

 

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ,

 

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

 

Днес нашият град отбелязва своя празник! На 4 септември 1974 година Вълчи дол е обявен за град, а Ангел Тодоров Илчев получава символичния ключ на града и става пръв председател на Градския общински народен съвет.

 46 години изминаха оттогава...

 За този немалък период от време нашият град напрекъснато се развива, като всеки един от  градоначалниците, от служителите на администрацията, от жителите му, дава своя принос, за да се превърне Вълчи дол в едно по-добро място за живеене!

 Щастлив съм, че като кмет на общината, заедно с моя екип, успяхме да създадем необходимата организация на работа и да постигнем една значителна част от целите, които си бяхме поставили за развитието на града и общината, като се възползваме максимално от възможностите, които се откриват пред нас, посредством различните европейски програми и проекти:

 ü за подобряване инфраструктурата - за ремонт на улици, обществени сгради, за реконструкцията на басейна, който заедно със стадион „Петко Сираков” се превърна в един модерен спортен комплекс;

 ü за увеличаване капацитета на социалните услуги;

 ü  за развитите на туризматук бих искал да спомена, че придобихме земята на ски влека и хижата и започваме пълното реновиране на зимния атракцион – ще бъде изграден ски влек със снежна инсталация. Предвиждаме да заработи и ски училище.

 ü за развитие на образователната инфраструктура; 

 ü за осигуряване на добри комуникации и условия за отдих, спорт и развлечения.

 Смятам, че сме поели в правилната посока и от самите нас зависи – с много работа, последователност и упоритост - да надградим постигнатото, да реализираме планираното и да гарантираме едно по-добро бъдеще за нашите деца.

 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 За съжаление тази година няма да можем да бъдем всички заедно на празника и да го отбележим така, както всяка година сме го правили... Ситуацията, в която се намираме в момента, породена от разпространението на коронавирусната инфекция в цял свят и извънредната епидемиологична обстановка в страната ни наложиха тази година тържествата за годишнината на града ни да бъдат отменени. Решението за това не бе лесно, но бе единственото правилно, с оглед опазване живота и здравето на всеки един от нас... Искрено вярвам, че догодина ще бъдем отново всички заедно на градски стадион „Петко Сираков”, за да посрещнем подобаващо следващия рожден ден на нашия град!

 Позволете ми да Ви поздравя по случай 46-тата годишнина на град Вълчи дол!

 Желая Ви здраве, лично и семейно щастие, успехи, сили, вяра, вдъхновение, удовлетворение, оптимизъм, късмет и благополучие!

 И нека не забравяме, че когато сме заедно, когато сме обединени, можем да постигнем всичко!

 Нека заедно вървим напред - за доброто на нашия град!

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ!

 С уважение:

 ГЕОРГИ ТРОНКОВ

 Кмет на община Вълчи дол

 

Допълнителна информация