Филтър
 • СЪОБЩЕНИЕ ПО ЧЛ.32 ОТ ДОПК

  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

  Моля, явете се в дирекция "Финанси и местни приходи" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация №2525/04.09.2017г.

  В случай, че не се явите в 14-дневен срок, на основание чл.32, ал.б от ДОПК Актът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен...

  Списък на длъжниците...

   

 • „ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ НА НЧ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ 1907“ ГР. ВЪЛЧИ ДОЛ В ПОДКРЕПА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС“

   

   

   

  На 31.10.2017 г. в НЧ „Димитър Благоев-1907“ в гр. Вълчи дол се проведе публично събитие във връзка с Десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото й Председателство на Съвета на ЕС.

   

  Инициативата „Художествената самодейност на НЧ „Димитър Благоев-1907“ гр. Вълчи дол в подкрепа на Председателството на България в ЕС“ е част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС 2017 година.

   

  Областният управител на област с административен център Варна – Стоян Пасев представи резултатите от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

   

  Кметът на Община Вълчи дол - Георги Тронков представи реализираните европейски проекти от  Общината, в резултат на 10-годишното членство на България в ЕС.

   

  Художествената самодейност на НЧ „Димитър Благоев” представиха танцовите и фолклорни състави към читалището -  ЖПГ „Теменуга“, МВГ „Родолюбие“ и Школа за народни танци.

   

  На събитието бяха чествани и 110-годишния юбилей на културната институция и 35 години от създаването на женската певческа група.

   

  Главната цел на инициативата е да се провокира интереса на всички граждани на Република България към темите, свързани с Българското председателство, да се изяснят ползите за страната ни от членството ни в ЕС, както и да бъдат създадени ефективни механизми за партньорство между граждани, институции за постигане на заложените общонационални цели.

   

  Сред гостите на инициативата  бяха още и представители на областна администрация  - Варна и представители на Областен информационен център-Варна.

  Виж снимки...

   

   

   

 • СЕЛО МЕТЛИЧИНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК

  По традиция, в последния съботен ден на месец октомври, село Метличина, община Вълчи дол, отбеляза своя празник.

  Тържеството започна с поднасянето на венец пред паметника на загиналите във войните герои от село Метличина.

  Празничен водосвет за благополучие на селото и неговото жители отслужи отец Станислав Друмев.

  Въпреки дъждовното време, десетки хора се насладиха на богатата празнична програма, подготвена от кмета на селото – Златинка Димитрова.

  Със своите изпълнения Фолклорна група – „Иглика” – град Вълчи дол, Певческа група и танцов състав за автентични танци при НЧ „Георги Тодоров” – село Владимирово, Детски танцов състав при читалище „Пробуда” – град Суворово, певицата Стойка Димова и акордеонистът Йордан Аврамов за пореден път доказаха, че няма по-красиво от българското народно изкуство.

  По покана на кмета на селото, специален гост на празника бе кметът на община Вълчи дол – Георги Тронков, който поздрави присъстващите, като пожела много радост, здраве и щастие във всеки дом, късмет и добри бъднини за село Метличина.

  Кръшно българско хоро сложи край на празничното събитие.

  Виж снимки...

 • ГЕОРГИ ТРОНКОВ ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО КМЕТ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ Яна Михалева бе избрана за председател на Общинския съвет

   На тридесет и първото тържествено заседание на Общински съвет – Вълчи дол, което се проведе на 18.10.2017 година, новоизбраният кмет на община Вълчи дол – Георги Тронков положи клетва и подписа клетвена декларация, с което встъпи официално в длъжност.

  Областният управител на област с административен център Варна – Стоян Пасев връчи на кмета огърлицата – символ на кметската власт в община Вълчи дол и пожела успешен и ползотворен мандат.

  От своя страна кметът на Вълчи дол Георги Тронков, благодари за доверието, гласувано му от жителите на общината и заяви, че ще работи усилено, за да изпълни всички ангажименти, поети по време на предизборната кампания. Той благодари и на временно изпълняващия длъжността кмет през последните месеци – Мерткан Ибрямов за отличната му работа като градоначалник.

  На тържественото заседание бе избран и нов председател на Общинския съвет. След тайно гласуване, с 16 гласа „за”, за поста бе избрана Яна Радева Михалева – досега председател на комисията „Земеделие, опазване на околната среда и водите” в Общинския съвет.

  Клетва положиха и новоизбраният кмет на кметство Генерал Киселово – Калина Христова и общинският съветник Даниела Маркова.

  Виж снимки...

   

 • ПОКАНА

 • ПРАЗНИК на село МЕТЛИЧИНА

  Уважаеми гости и приятели,
  Станете съпричастни към нашия празник на 28.10.2017г. /събота/ от 10:00 часа на площада пред кметството.

  С уважение: Златинка Димитрова Кмет на с. Метличина

  Прочети повече...

   

 • ПОКАНА

  РД 6601- 203 /16.10.2017 г.

  На основание чл. 23, ал.4, т.1 от ЗМСМА свиквам ТРИДЕСЕТ И ПЪРВОТО тържествено заседание на ОбС на 18.10.2017 год. от 14,00 часа в Актовата зала на СУ”Васил Левски"-гр.Вълчи дол при следния проект за...
  Прочети повече...

   

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ БЕ ОТЛИЧЕНА С ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

   

  За втори пореден път Община Вълчи дол бе отличена с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Церемонията по награждаването на  общините-отличници се състоя в рамките на XII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

  Временно изпълняващият длъжността кмет на община – Мерткан Ибрямов получи кристалния дванадесетостен – символизиращ 12-те принципа на добро управление от министъра на регионалното развитие и благоустройството - Николай Нанков.

  Присъждането на престижното звание става след обстоен анализ на прилагането в общинската администрация на 12-те принципа за добро демократично управление от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа - честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство; отчетност.

  Етикетът е морална награда, символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество.

  Въз основа на подадените документи от общините, резултатите от анкетно проучване сред гражданите им и докладите на двама независими експерти, Комисията за присъждане на Етикета взе решение общо 17 български общини да получат Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Отличените общини, освен община Вълчи дол,  в приключилата четвърта процедура са Банско, Бяла слатина, Габрово, Горна Оряховица,  Девня, Димитровград,  Добрич,  Кнежа, Павликени, Поморие, Русе, Самоков, Свищов, Смядово, Троян и Търговище.

  Главната цел на инициативата е да се насърчават усилията на местните власти за формиране и прилагане на по-ефективни политики, насочени към силно и жизнено местно самоуправление.

  България е първата държава-членка на Съвета на Европа, която през 2010 г. получи акредитация от СЕ да присъжда на свои общини Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Досега успешно са проведени три процедури по присъждането на европейския приз у нас - през 2011, през 2013 и през 2015 година, като Община Вълчи дол бе сред наградените и в третото издание на процедурата.

  Виж снимки...

   

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ БЕ ОТЛИЧЕНА С ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

   

  За втори пореден път Община Вълчи дол бе отличена с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Церемонията по награждаването на  общините-отличници се състоя в рамките на XII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България...

   Прочети повече...

  Виж снимки...

   

 • СЪОБЩЕНИЕ

  Община Вълчи дол организира провеждане на изследване с флуорограф по скринингова програма на Министерство на здравеопазването.

  Целта на изследването е ранното откриване на туберкулоза и други заболявания на белите дробове и своевременното им лечение.

  Всички жители на община Вълчи дол могат да се подложат на изследването след подписване на информирано съгласие. Задължителните изисквания за кандидатите да се подложат на този преглед е да са навършили 16 години и да не са бременни.  Сред рисковите групи, които е желателно да се изследват са хронично болни лица, диабетици, заразени с ХИВ/СПИН и лица от ромски произход...

  Прочети повече...

 • СЪОБЩЕНИЕ

  Община Вълчи дол, уведомява своите граждани,  че на 19.10.2017 г. от 10.00 – 12.00 часа в гр. Вълчи дол, ул. „Георги Димитров“ 15, Клуб на инвалида,   ще се проведе открита приемна за граждани с регионалния    представител на Комисията за защита от дискриминацията.

  Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. Различията между хората, основани  на пол, раса, етнос, религия, обществено положение, както и на    какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина  за неравенство, привилегии или каквито и да   било други прояви на нетолерантност. За постигането на тази нелека задача са необходими усилията на цялото гражданско общество.

  Регионалният представител на Комисията консултира хората срещу които се проявява дискриминация и се нарушават техните граждански права  и им оказва методическа помощ при подаване  жалба, ако това е необходимо.

                                                                     Орлин Кисьов

                                                 /Регионален представител на КЗД- Варна/

                                                 Тел. 052/600764

                                                 GSM: 0876264473

 • ОБЯВА

  НА ВНИМАНИЕТО НА  ОБЩЕСТВЕНОСТТА

   УВЕДОМЯВАМЕ ВИ, ЧЕ „ВИТИС БЛЕК СИИ“ ООД, ЕИК 200 849 692, ИМА СЛЕДНОТО

   ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ:

  „Изграждане на водовземно съоръжение за подземни води в поземлен имот  с идентификатор 14667.33.204 в местността „Липова гора“ в землището на с.Генерал Киселово, общ.Вълчи дол, обл.Варна  и напояване на земеделски кулгури ( лозови масиви и зърнени култури )

   с обща площ 194 дка“. 

  ЗА МНЕНИЯ И ВЪПРОСИ СЕ ОБРЪЩАЙТЕ КЪМ КМЕТСТВО С.ГЕН.КИСЕЛОВО,

  КМЕТА НА ОБЩ. ВЪЛЧИ ДОЛ И ДИРЕКТОРА НА РИОСВ-ВАРНА

   

  Дата: 10.10.2017 г.                                                                                                                     

Допълнителна информация