Филтър
 • ПОКАНА

  ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА  ПРОЕКТА ЗА  БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ  ЗА  2018 ГОДИНА  

          На основание  чл. 84, ал. 1 и ал. 6 от Закона за публичните финанси и чл. 17, ал. 1 и ал.5 от Наредбата  за условията и реда за съставяне на тригодишната бюджетна прогноза за местните дейности  и за съставяне,обсъждане, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на Община Вълчи дол                                  

   

     Кметът на Община Вълчи дол  Георги Тронков кани ръководители на бюджетни звена , граждани, общински съветници, представители на бизнеса, представители на НПО и други заинтересовани  лица да вземат участие в публичното обсъждане на проекта за  бюджет  на Община Вълчи дол  за  2018 година

   

  Обсъждането ще се проведе на 11.01.2018г. от 14.00часа в заседателната  зала на  общината.

  Прочети повече...

 • СЪОБЩЕНИЕ

  С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ около Коледните и Новогодишните празници!

                                                

  Уважаеми съграждани,

  Почивните дни около Коледа и Нова година, освен празничност и богати трапези, предоставят възможности за пътуване в страната и чужбина, гостуване на свои близки и приятели.

  Добре е да се вземат мерки за предпазване на жилището и ценните вещи преди заминаване.

  За СИГУРНОСТТА НА НАШИЯ ДОМ:

  1) При напускане на дома за празниците, парите и ценните вещи не бива да бъдат оставени в жилището, без съответните мерки за сигурност. Интерес за крадците предизвикват: пари, накити от благороден метал и компактна техника – видеокамери, мобилни телефони, преносими компютри, цифрови фотоапарати.

  2) Оставете осветлението включено, ако жилището ще е празно само една нощ! А, ако отсъствието ще е по дълго, се погрижете да затворите добре всички врати и прозорци. Осигурете близък, който да наглежда жилището.

  3 )Не оставяйте ключове от жилището на леснодостъпни места!

  4) Бъдете внимателни кого и как пускате вкъщи! Доносниците на крадците са най- разнообразни.

  5) Ако бъдат забелязани съмнителни следи от взломяване или бъде усетено  подобно намерение, е време за позвъняване на тел. 112. Съпричастността към съседите е много значима, защото никой не е застрахован.

  За СИГУРНОСТТА по време на ПАЗАРУВАНЕ:

  С наближаващите Коледни и Новогодишни празници хората, заразени с настроение и празничен дух, стават малко по-непредпазливи. Купуването на подаръците е приятно занимание, което трябва да донесе радост на всички и затова е важно да се положат максимални усилия за превенцията на джебчийските кражби.

  1) Добре е да не се носят големи суми пари, а ако все пак се налага – да бъдат разделени на части и поставени на различни места. При разплащане на сметки, да не се отваря широко портмонето, за да не се изостря вниманието и интереса на джебчиите.

  2) При попадане в навалица, чантите трябва да бъдат притиснати плътно до тялото, отпред, така че контролът над тях да е непрекъснат.

  3) Портфейлът или парите не бива да се оставят без надзор. Без значение дали е по време на пробване на дреха, хапване в заведение или просто почивка.

  4) При използване на банкомат закрийте клавиатурата с ръка! Уверете се, че човекът зад Вас няма видимост. Препоръчва се използването на банкомати, разположени вътре в сградите на банки. Важно е банковата карта и пин кодът да не се съхраняват на едно и също място.

  5) Не оставяйте във външни джобове на яке или друга дреха ценни вещи или пари!

  6) Когато паркирате автомобилите си, не трябва да оставяме в тях на видно място скъпи вещи, техника, чанти с пари или документи! В автомобила не се оставят на видно място кашони или опаковки.

  7) Избирайте място за паркиране на колата на добре осветени, многолюдни места и винаги, при възможност, на охраняеми паркинги и гаражи.

  ПРЕВЕНЦИЯ за УПОТРЕБАТА НА ПИРОТЕХНИКА:

  Коледа и Нова година са светли празници за всички, пълни с топлина и емоции. Провеждат се множество организирани празнични прояви на обществени места, в заведения, училища и други.

  От години празненствата през тези дни се свързват освен с красота и многообразие, и с илюминации от различен вид и с различна сила, гърмежи и празничен пукот.

  Трябва да се знае, че увеселителните пиротехнически изделия не са невинна играчка, а съдържат взривни вещества или взривна смес от вещества и са поставени под различен режим контролиран от органите на МВР.

  Фирмите и търговците, съхраняващи и търгуващи с увеселителни пиротехнически изделия, следва да знаят, че за извършване на такава дейност трябва да имат надлежно издадено разрешение от МВР, както и да разполагат със специално проектирани, изградени и узаконени за този вид изделия складове и магазини.

  Абсолютно е недопустимо търговията с тези изделия да се извършва на открито – по базари, сергии и павилиони. В складовете и магазините, имащи разрешение за търговия на увеселителни пиротехнически изделия, те се излагат на закрити лавици или под стъклен похлупак. Изделията следва да се съхраняват и продават само в оригиналната заводска опаковка и да бъдат придружени с инструкция за употреба и безопасност на български език.

  Пиротехническите изделия според предназначението и степента на опасност се разделят на следните категории:

  1.      Фойерверки;

  2.      Сценични пиротехнически изделия;

  3.      Други пиротехнически изделия.

  За съответната категория има забрана за продажба, както следва:

  1.      От категория Фойерверки е забранена продажбата на лица под 12 години;

  2.      От категория Сценични пиротехнически изделия – на лица под 16 години;

  3.      От категория Други – на лица под 18 години.

  АКО ВСЕ ПАК ЗА ВАС НАСТРОЕНИЕТО на КОЛЕДА и в НОВОГОДИШНАТА НОЩ НЕ Е ПЪЛНО БЕЗ ИЗТРЕЛВАНЕТО НА ФОЙЕРВЕРКИ, ПИРАТКИ И ДРУГИ ИЗДЕЛИЯ С УВЕСЕЛИТЕЛНА ЦЕЛ, НИЕ ВИ СЪВЕТВАМЕ:

  1)  Пиротехническите изделия да бъдат закупувани и употребявани само от пълнолетни лица. Задължително е възрастен да осъществява забавлението с пиротехнически средства.

  2) Използвайте само изделия, които съответстват на стандартите за безопасност и са придружени с инструкции за правилна употреба. Съхранявайте ги грижливо.

  3) Фойерверките и илюминациите изстрелвайте само от подходящи места, където няма да представляват опасност за вас и околните.

  4) При индикации за дефект – оставете пиротехническото средство да престои там, където е паднало поне за 5 минути! Залейте с вода, за да обезвредите!

  5) Фойерверките и илюминациите не се насочват към лицето и тялото на човека. Недопустимо е правенето на експерименти с цел увеличаване на ефекта, засилване на шума или други подобни „подобрения”.

  6) Употребата на пиротехнически изделия е забранена в превозни средства, закрити помещения, в близост до лесно запалими материали, както и в районите на болници, детски градини, училища, църкви, приюти и други.

  7)Не паркирайте автомобила си под терасите на блока, защото може да бъде повреден, запален /разбира се не умишлено/ от ваши съседи, чрез изхвърлените от тях бомбички, пиратки или други пиротехнически изделия.

  8) Забранена е употребата на огнестрелно оръжие НЕ по предназначение. ОПАСНО Е! Собствениците на такова подлежат на строги санкции и отнемане на разрешителното, ако си позволят подобна „игра” с пистолет, пушка или друго огнестрелно оръжие.

  Възпламеняването на бомбички, пиратки и фойерверки, както и на самоделно направени такива не е безопасно развлечение. Когато при възпламеняване се зареждат с ръка или близо до лицето и косата, когато се употребяват в закрити помещения, могат да предизвикат локални изгаряния и травми. Травми на крайниците може да предизвика и натискането им с крак. Ако пиратките се съхраняват по няколко в джоба на дреха, от триенето могат да се приведат в действие и да причинят неприятни изгаряния. Особено опасна е практика да се възпламеняват пиратките, след като се поставят в бутилка или друг съд. Детонацията в тясното пространство разбива бутилката и отхвърчащите стъкла могат да причинят сериозни наранявания не само на ползващия пиротехническото средство, но и на случайно преминаващи хора. Особено опасно е и паленето на пиратки със запалка.

  В духа на християнската традиция Бъдни вечер и Коледа са топли, светли и задружни празници, на които семейството се събира, за да сподели емоции и впечатления. Нека запазим уюта на празника и не допускаме да се превръща в фатална сцена от филм.

  Посрещането на Нова година обикновено се свързва с празнични илюминации, шумни веселия и пожелания за по-добро бъдеще. Нека запазим положителния заряд и не излизаме от границите на нормалността.

             

   

  Весела Коледа и Щастливо посрещане на Новата 2018година!

   

   

  отРъководството на Общинска администрация -  Вълчи дол и

  Участък полиция - Вълчи дол

 • СЪОБЩЕНИЕ

  С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ около Коледните и Новогодишните празници!                         

  Уважаеми съграждани,

  Почивните дни около Коледа и Нова година, освен празничност и богати трапези, предоставят възможности за пътуване в страната и чужбина, гостуване на свои близки и приятели.

  Добре е да се вземат мерки за предпазване на жилището и ценните вещи преди заминаване.

  Прочети повече...

   

 • СПИСЪК

     на допуснатите до участие в конкурс, обявен със Заповед №1040 от 04.12.2017 г. на Кмета на Община Вълчи дол, за заемане на длъжностите -Директор на Дирекция „Устройство на територията и общинска собственост“ – една щатна бройка, Директор на Дирекция Местни данъци, такси и неданъчни приходи“ – една щатна бройка и Директор на Дирекция „Финанси и счетоводни дейности“ – една щатна бройка,  към Общинска администрация - Вълчи дол.

  Прочети повече...

   

 • УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

      Отброяваме последни часове до Святата Коледна нощ, когато всеки от нас ще си пожелае това, за което най-силно мечтае и ще повярва, че с помощта на рождествената светлина то ще се случи.

      В тези празнични дни, когато на прага е Новата година, всички ние си правим равносметка – за успехите и пораженията, за радостта, за тъгата...

      Нека през следващата година да имаме много нови поводи да се гордеем с постигнати резултати, повече реализирани проекти, по-добри условия за живот в община Вълчи дол!

      Нека и всичките наши дела бъдат увенчани с успехи и ни носят удовлетворение и радост, а мирът и радостта от празниците да ни съпътстват през цялата година.

      Нека Новата година ни донесе повече успехи и да сбъдне повече желания. Пожелавам на всичкиедна по-добра, по-успешна, по-продуктивна и изпълнена с много радости 2018 година!

  Честито Рождество Христово!

  Благодатна  Нова година!

   

 • СПИСЪК

     на допуснатите до участие в конкурс, обявен със Заповед №1036 от 01.12.2017 г. на Кмета на Община Вълчи дол, за заемане на длъжността „Главен юрисконсулт“ – една щатна бройка към Общинска администрация Вълчи дол.

        В изпълнение на решение, обективирано в Протокол от 18.12.2017 г. за допуснатите и недопуснатите кандидати до конкурс, от комисия, назначена със Заповед № 1037 от 01.12.2017 г. на Кмета на Община Вълчи дол,

       за длъжността се допускат до участие в конкурса следните кандидати:

              1. Нина Георгиева Белева

              2. Дарко Янакиев Георгиев

       Посочените кандидати трябва да се явят на тест на дата 28.12.2017 г. от 10:00 часа в Заседателната зала на Общинска администрация- Вълчи дол, на адрес - пл.“Христо Ботев“ №1, ет.1.

       С кандидатите издържали успешно теста, ще се проведе интервю на същата дата - 28.12.2017 г. в Заседателната зала на Общинска администрация - Вълчи дол,  на адрес -  пл.“Христо Ботев“ №1, ет.1 от 14:00 часа.

   

  МЕРТКАН ИБРЯМОВ  /п/

  Заместник кмет на Община Вълчи дол и

  Председател на Конкурсната комисия

  18.12.2017 г.

   

 • СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА ГРЕЙНАХА И В ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

  ·       Кметът Георги Тронков организира коледно парти за всички младежи от общината

   

  На 7 декември светлините на градската коледна елха грейнаха на пл. „Христо Ботев” в град Вълчи дол, под звуците на коледна музика, придружена с празнична заря.

  Специално за празника пристигнаха коледари, които пяха песни за здраве и благоденствие на жителите на града.

  „Уважаеми дами и господа,

  В навечерието сме на най-светлите християнски празници – коледните и новогодишните... Нека ги посрещнем с вяра в бъдещето и да си пожелаем здраве, щастие и много късмет през цялата 2018 година! Нека през Новата година реализираните задачи, които стоят пред нас да са повече, животът ни да бъде по-ведър и домът ни да е по-уютен. Искам да знаете, че в качеството си на кмет на община Вълчи дол, заедно с моите колеги от Общинската администрация, няма да пожаля усилия и енергия, за да осъществим тази мечта!” – приветства гостите на празника кметът на община Вълчи дол – Георги Тронков.

  За коледното настроение се погрижиха изпълнителите от мъжка вокална група „Родолюбие“ и женска певческа група „Теменуга“ при народно читалище „Димитър Благоев“ – град Вълчи дол, а артистите от Спортен клуб по огнени изкуства „Дивинитас” пренесоха светлината и топлината на огъня в сърцата на зрителите с магическото си шоу.

   Събитието се превърна и в празник за малчуганите. Те получиха подаръци от Дядо Коледа, който бе дошъл от далечна Лапландия.

   Празничната вечер завърши с коледно парти за всички младежи от общината, организирано от кмета Георги Тронков.

  Виж снимки...

 • ОБЯВЛЕНИЕ

  ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА  КОНКУРС ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДИРЕКТОРИ НА ДИРЕКЦИИ В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВЪЛЧИ ДОЛ

   На основание чл.10 от Закона за държавния служител и чл.13, ал.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители, приета с ПМС №8 от 16.01.2004г., обн. ДВ, бр.6 от 23.01.2004г., изм. и доп. ДВ, бр.49 от 29.06.2012г.

   1. Обявявам конкурс за три работни места за следните длъжности: Директор на Дирекция „Устройство на територията и общинска собственост“ -1 щатна бройка; Директор на Дирекция „ Местни данъци, такси и неданъчни приходи“ -1 щатна бройка; Директор на Дирекция „Финанси и счетоводни дейности“ -1 щатна бройка.

  Прочети повече...

 • ОБЯВЛЕНИЕ

  ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА  КОНКУРС ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ГЛАВЕН ЮРИСКОНСУЛТ В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВЪЛЧИ ДОЛ

   

  На основание чл.10 от Закона за държавния служител и чл.13, ал.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители, приета с ПМС №8 от 16.01.2004г., обн. ДВ, бр.6 от 23.01.2004г., изм. и доп. ДВ, бр.49 от 29.06.2012г.


  1. Обявявам конкурс за едно работно място за длъжността - Главен юрисконсулт – 1 щатна бройка.

  2. Кратко описание на длъжността...

  Прочети повече...

   

 • БЕЗПЛАТНИ КАРДИОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

   

  По инициатива на Българският Кардиологичен институт /БКИ/, Българската Национална Телевизия /БНТ/ и Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, с активното съдействие на Общинска администрация гр. Вълчи дол стартира Национална кампания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“.

  Същността на кампанията е да бъдат осигурени безплатни консултации и прегледи за сърдечно-съдови заболявания от специалисти- кардиолози от Български Кардиологичен Институт.

            Целта на кампанията е превенция на сърдечно-съдовите заболявания, удължаване на живота на пациенти със сърдечно-съдови заболявания в страната ни, подобряване на качеството на живот и достъпа до високоспециализирана лекарска грижа.

            Лицата, желаещи да се прегледат безплатно, трябва да се запишат предварително до 06.12.2017г.  на телефон 0897/969955 – за гражданите на гр. Вълчи дол, а за гражданите от населените места в общината при кметовете на съответното кметство.

            Датата на прегледите ще бъде уточнена допълнително.

   

Допълнителна информация