Филтър
 • ГОРЕЩО ВРЕМЕ!

  През период на топлинни вълни, следвайте инструкциите на местните здравни власти.

  Поддържайте хладна температура в жилището си

  ·         Стремете се да поддържате хладна температура в жилището си. Проверявайте температурата в него между 8 и 10ч., в 13ч. и вечер в 22ч. Тя трябва да бъде по-ниска от 32°C през деня и 24°C през нощта. Тези инструкции е особено важно да се спазват за деца, възрастни над 60г. или хора с хронични здравословни проблеми...

   Прочети повече...

   

 • ГОРЕЩО ВРЕМЕ!

  През период на топлинни вълни, следвайте инструкциите на местните здравни власти.

  Поддържайте хладна температура в жилището си

  ·         Стремете се да поддържате хладна температура в жилището си. Проверявайте температурата в него между 8 и 10ч., в 13ч. и вечер в 22ч. Тя трябва да бъде по-ниска от 32°C през деня и 24°C през нощта. Тези инструкции е особено важно да се спазват за деца, възрастни над 60г. или хора с хронични здравословни проблеми. 

  ·         Използвайте хладния въздух през нощта, за да проветрите жилището си. Ако е безопасно, отворете всички прозорци през нощта и рано сутринта, когато външната температура е по-ниска.

  ·         Намалете топлината вътре в жилището си. Затворете прозорците и особено онези, които са директно изложени на слънчева светлина през деня. Изключете изкуственото осветление и толкова електрически уреда, колкото е възможно. 

  ·         Пуснете щори, драперии и тенти на прозорците, които се огряват от слънцето сутрин или следобед.

  ·         Сложете мокри кърпи в жилището си, за да го охладят. Не забравяйте, че тогава се повишава и влажността на въздуха.

  ·         Ако в жилището си имате климатик, затворете вратите и прозорците и изключете електрическите уреди, които не са необходими за охлаждане, така че да се намали рискът от прекъсване на електрозахранването. 

  ·         Електрическите вентилатори могат да донесат облекчение в горещините, но когато температурите са над 35 °C, те не могат да предотвратят здравословни проблеми, свързани с горещините. Важно е да се пият много течности. 

  Пазете се от горещините

  ·         Преместете се в най-хладната стая, особено през нощта.

  ·         Ако не е възможно да поддържате хладна температура в дома си, прекарвайте 2-3 часа от деня на хладно (например в обществена климатизирана сграда). 

  ·         Избягвайте да излизате навън в най-горещите часове на деня. 

  ·         Избягвайте изморителна физическа активност. Ако ви предстои такава – свършете я в най-хладната част на деня, която обикновено е сутрин между 4 и 7ч. 

  ·         Стойте на сянка. 

  ·         Не оставяйте деца или животни в паркиран автомобил. 

  Поддържайте тялото си хладно и хидратирано 

  ·         Вземете хладен душ или вана. Алтернативно може да ползвате студени компреси, кърпи, гъби, бани на краката и т.н. 

  ·         Носете летни, свободни дрехи от естествени материи. Навън носете широка шапка с периферия или козирка и слънчеви очила. 

  ·         Ползвайте леки чаршафи и завивки без пълнеж, за да избегнете задържането на топлина. 

  ·         Приемайте редовно течности като избягвате алкохол, тютюнопушене и прекалено кофеин и захар. 

  ·         Яжте по малко и по-често. Избягвайте храни, богати на протеини. 

  Помогнете на другите

  ·         Планувайте да проверявате семейството, приятели и съседи, които прекарват дълго време сами вкъщи. Уязвимите хора може да имат нужда от помощ през горещите дни. 

  ·         Обсъждайте екстремните топлинни вълни със семейството си. Всеки трябва да знае какво да прави, за да се справи с тях. 

  ·         Помогнете на човек в риск да получи съвет и подкрепа. Възрастните или болните хора, които живеят сами трябва да се посещават поне веднъж на ден. 

  ·         Ако приемате лекарства, консултирайте се с лекуващия лекар как лекарството може да повлияе върху терморегулацията и флуидния баланс.

  ·         Отидете на обучение. Запишете се на курс по оказване на първа помощ за справяне с топлинни вълни и други извънредни ситуации. Всеки трябва да знае как да реагира в подобни ситуации. 

  Ако имате здравословен проблем 

  ·         Пазете лекарствата на температура под 25 °C или в хладилника (прочетете упътванията за тяхното съхранение). 

  ·         Потърсете съвет от лекар, ако страдате от хронично състояние или приемате множество лекарства. 

  Ако Вие или човек до Вас се почувства зле 

  ·         Опитайте се да намерите помощ, ако се чувствате замаян, отпаднал, неспокоен или изпитвате силна жажда и главоболие; преместете се на хладно място възможно най-бързо и премерете телесната си температура.

  ·         Пийте вода или плодови сокове, за да се рехидратирате. 

  ·         Починете си незабавно на хладно място, ако изпитвате болезнени мускулни спазми, най-често в краката, ръцете или корема, в много случаи след продължителни упражнения през горещите дни; пийте рехидратиращи разтвори, които съдържат електролити; потърсете медицинска помощ, ако крампите, предизвикани от горещината продължат повече от един час.

  ·         Консултирайте се с лекар, ако усетите необичайни симптоми или ако симптомите продължат. Ако член на семейството е с гореща и суха кожа и делириум, конвулсии и/или безсъзнание, обадете се незабавно на лекар или извикайте линейка. Докато чакате линейката, преместете пострадалия на хладно място и го сложете да легне с повдигнати крака и бедра, свалете дрехите и започнете външно охлаждане със студени компреси на врата, ахилеса и слабините, продължително проветрявайте и мокрете кожата с вода с температура 25–30°C. Премерете телесната температура. Не давайте на пострадалия ацетилсалицилова киселина или парацетамол. Сложете да легнат настрани хора в безсъзнание.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • ПОКАНА ЗА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

  по проект „Активни младежи в Община Вълчи дол“ финансиран с договор за безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-1.002-0110-С01 по ОП „Развитие на човешките ресурси”, процедура BG05M9OP001-1.002 „Активни”

   

  03.07.2017г./понеделник/, 11:00 часа

  Заседателната зала на Община Вълчи дол


                             

   Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

  съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

   

   

 • ПРОВЕДОХМЕ РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ И ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СМЕТОСЪБИРАНЕТО И СМЕТОИЗВОЗВАНЕТО В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

   

      В края на 2017 година изтича договорът с предмет „Организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битови и строителни отпадъци, образувани на територията на община Вълчи дол и обезвреждане чрез депониране на общинското депо за неопасни отпадъци гр. Вълчи дол за период 2007 – 2017 година”, сключен на 20.04.2007 година с „Технокар” ООД.

      Предстои Общински съвет да вземе решение за организацията на дейността от 1 януари 2018 година.

      През периода 12.06.2017 г. до 20.06.2017 г. (включително) председателят на Общински съвет - Вълчи дол - Георги Тронков, със съгласието на Общински съвет,  проведе разяснителна кампания и обществено обсъждане във всички двадесет и две населени места на територията на община Вълчи дол във връзка с бъдещата организация на сметосъбирането и сметоизвозването.

      Бе направена кратка презентация относно сметосъбирането и сметоизвозването в община Вълчи дол, споделен бе и опитът на Община Дългопол в тази сфера.

      На всички присъствали на обсъжданията бяха раздадени информационни материали и анкета, даваща възможност всеки да изкаже позицията си по въпроса дали дейността по сметосъбирането и сметоизвозването да премине към Община Вълчи дол или, след провеждане на обществена поръчка, да се повери отново на фирма.

      От общо 594 броя попълнени анкетни карти, 591 броя съдържат положителен отговор дейността по сметосъбиране и сметоизвозване да премине към Община Вълчи дол.

      Предстои Общински съвет – Вълчи дол да вземе решение по въпроса.

  Виж снимки...

   

 • ПРОВЕДОХМЕ РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ И ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СМЕТОСЪБИРАНЕТО И СМЕТОИЗВОЗВАНЕТО В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

   

      В края на 2017 година изтича договорът с предмет „Организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битови и строителни отпадъци, образувани на територията на община Вълчи дол и обезвреждане чрез депониране на общинското депо за неопасни отпадъци гр. Вълчи дол за период 2007 – 2017 година”, сключен на 20.04.2007 година с „Технокар” ООД...

  Прочети повече...  Виж снимки...

   

 • СЪОБЩЕНИЕ

   

 • СЪОБЩЕНИЕ

  СПИСЪК на длъжници по ЗМДТ с предприети действия по чл.32 от ДОПК     Уведомяваме лицата посочени в списъка, че в 14 дневен срок от поставянето на това съобщение следва да се явят в дирекция „Финанси и местни приходи” за връчване на Акт за установяване на задължение по декларация на основание чл.107 ал.3 от ДОПК...

  Прочети повече...

   

 • Анкетна карта Образец 2 за измерване удовлетвореността на потрбителите на административни услуги в Община Вълчи дол

  ВИЕ СТЕ?

  ЧАСТНО ЛИЦЕ
  ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ/НПО
  ИНСТИТУЦИЯ

  РАБОТИТЕ В ОБЛАСТТА НА

  ВЪЗРАСТ, ОБРАЗОВАНИЕ    

   

  1. Приемлив ли е периодът, за който ще бъде извършена услугата?

   

  ДА НЕ

  2. Беше ли ви предоставена услугата по справедлив и компетентен начин?

   

  ДА НЕ

  3. При възникване на въпрос или неяснота беше ли ви разяснено какво да правите?

   

  ДА НЕ

  4. Беше ли услугата предоставена без грешка?

   

  ДА НЕ

  5. Удовлетворени ли сте от организацията на услугите и качеството на обслужване?

   

  ДА НЕ

  6. Писмената и устната реч беше ли разбираема за вас /например без сложни термини и думи/?

   

  ДА НЕ

  7. Удобно ли е за вас работното време на администрацията?

   

  ДА НЕ

  8. Възползвате ли се от електронните услуги на общината?

   

  ДА НЕ

  9. Смятате ли, че в общинската администрация съществува корупция?

   

  ДА НЕ

  10. Достатъчно бързо и компетентно ли бяхте обслужен(а)?

   

  ДА НЕ


  Има ли нещо в работата на държавната администрация, което Ви допада или не одобрявате и кое е то?

  Какви препоръки за работата в държавната администрация бихте отправили?


  Благодарим ви за проявената гражданска позиция. Вашето мнение е важно за нас!

   

 • Анкетна карта Образец 1 за измерване удовлетвореността на потрбителите на административни услуги в Община Вълчи дол

  ВИЕ СТЕ?

  ЧАСТНО ЛИЦЕ
  ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ/НПО
  ИНСТИТУЦИЯ

  РАБОТИТЕ В ОБЛАСТТА НА

  ВЪЗРАСТ, ОБРАЗОВАНИЕ    

   

  1. В рамките на законовия срок ли беше извършена желаната от вас административна услуга?

   

  ДА НЕ

  2. Обслужващият персонал беше ли компетентен?

   

  ДА НЕ

  3. Обслужването беше ли любезно?

   

  ДА НЕ

  4. Доволен ли сте от достъпа до услугата?

   

  ДА НЕ

  5. Помагат ли ви служителите при попълването и подаването на документи?

   

  ДА НЕ

  6. Били ли сте свидетел на корупционна проява от страна на служител в местната администрация?

   

  ДА НЕ

  7. Получавате ли при поискване от администрацията необходимата информация за нейната работа?

   

  ДА НЕ

  8. Одобрявате ли предоставянето на административни услуги по електронен път?

   

  ДА НЕ

  9. Цената на услугата достъпна ли е за вас?

   

  ДА НЕ

  10. Налага ли ви се често да използвате услугите на общинската администрация?

   

  ДА НЕ


  Има ли нещо в работата на държавната администрация, което Ви допада или не одобрявате и кое е то?

  Какви препоръки за работата в държавната администрация бихте отправили?


  Благодарим ви за проявената гражданска позиция. Вашето мнение е важно за нас!

   

   

 • ИЗБЯГВАНЕ НА РИСКОВЕТЕ ПРИ СЕЗОННА РАБОТА В КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ ЗА БРАНЕ НА ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

  Няколкостотин български сезонни работници се очаква да заминат и тази година
  на работа в Швеция за участие в кампанията за бране на боровинки.
  В тази връзка Агенцията по заетостта обръща внимание върху следното:
   
   
   
 • СЪОБЩЕНИЕ

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

       Общинска администрация Вълчи дол стартира кампания за снабдяване с по 2 куб.м. дърва за огрев за отоплителен сезон 2017-2018г. на следните целеви групи:

    -лица в над трудоспособна възраст;

    - социално слаби лица;

    - безработни лица;

    - лица с увреждания.

       Цената на 1 куб.м. е 66,00 лева с включен транспорт. Желаещите могат да подадат заявление в  Информационния център на Общинска администрация - Вълчи дол в срок до 31.07.2017 година.

   Общинска администрация – Вълчи дол

   

 • СХЕМА „ВАУЧЕРИ ЗА ЗАЕТИ ЛИЦА”

      Стартира прием на заявления за обучения на заети лица по ОП РЧР 2014-2020
  От 15.06.2017 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.

      Операцията ще предостави възможност на заетите да придобият нови или да разширят знанията и уменията си чрез придобиване на квалификация и ключови компетенции. По този начин тези лица ще повишат адекватността на своите умения спрямо актуалните нужди от страна на бизнеса. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура е 50 млн. лв.

      Желаещите да участват в проекта ще имат възможност да преминат професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери съгласно ПМС № 280/2015 г. Обучението по ключова компетентност може да бъде общуване на чужди езици – КК 2 или дигитална компетентност – КК 4. Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 85% от стойността на ваучера, а останалите 15% се доплащат от обучаваното лице.

      За целите на проекта е разработена услуга, даваща възможност на заетите лица да подават своето заявление по електронен път, без да е необходимо да посещават бюрата по труда, само в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

      Заявления ще се приемат и на хартиен носител, лично във всички Дирекции „Бюра по труда” в страната.

      Срокът за прием на заявления е до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. Очакванията са, че с планираните средства около 54 хиляди души ще могат да повишават квалификацията си.

      Подробна информация по проект „Ваучери за заети лица” и образец на Заявление на хартиен носител може да намерите тук.

      Електронното заявление може да намерите тук.

  Прочети повече...

   

 • СХЕМА „ВАУЧЕРИ ЗА ЗАЕТИ ЛИЦА”

      Стартира прием на заявления за обучения на заети лица по ОП РЧР 2014-2020
  От 15.06.2017 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование...

  Прочети повече...

   

 • ПОКАНА ЗА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

   

   по проект „Грижа за достоен и независим живот“ финансиран с договор за безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.002-0069-С001 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедура BG05M9OP001-2.002 „Независим живот”

   

  27.06.2017г.- 10:00 ЧАСА

  ЗАСЕДАТЕЛНА ЗАЛА НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

   

  Проекта се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

   

 • СЪОБЩЕНИЕ

      Уважаеми госпожи и господа,

      В края на 2017 година изтича договорът за сметосъбирането и сметоизвозването на територията на община Вълчи дол.

      Предстои Общинският съвет да вземе решение дали от началото на 2018 година тази дейност да бъде поверена отново на фирма или да премине към Община Вълчи дол...

  Прочети повече...

   

 • Ден на репродуктивното здраве 2017

  На 10 юни 2017 в Културен Център "Морско казино" в град Бургас ще се състои 12-тото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от сдружение „Зачатие“ в полза на хората с репродуктивни проблеми. Събитието е под патронажа на Община Бургас и се провежда в морския град за втори път, като през годините домакини са били различни градове в страната.

  Тази година основната тема на събитието е за новите подходи в медицината, които могат да скъсят пътя до желаното дете. Ще участват представители на над 12 от най-големите клиники по репродуктивна медицина в страната. В информационната сесия, техни специалисти ще ни запознаят с новостите в лечението на стерилитета от последните години. Експо-алеята на клиниките ще даде възможност на посетителите да общуват пряко с най-известните специалисти от цялата страна, да се консултират безплатно с тях по своите проблеми, да разберат какви са условията и възможностите за лечение, предлагани от различните клиники.

  5 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение „Зачатие“ ваучери за финансово подпомагане на лечението им на стойност 500 лв всеки, като имената им ще бъдат изтеглени с жребий при закриването на събитието.

  В съпътстващата програма на Деня на репродуктивното здраве е и изложбата от творби на д-р Ангел Милев „Изкуството в подкрепа на живота“. Авторът ще дари сумата от първата откупена картина за подпомагане на лечението на двойките със стерилитет.

  Денят на репродуктивното здраве започва в 11:00 часа в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“ Бургас и ще продължи през целия ден до 16:30 ч, като входът е свободен за всички посетители.

  За повече информация и подробности посетете www.zachatie.org/drz2017.

 • Ден на репродуктивното здраве 2017

  На 10 юни 2017 в Културен Център "Морско казино" в град Бургас ще се състои 12-тото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от сдружение „Зачатие“ в полза на хората с репродуктивни проблеми. Събитието е под патронажа на Община Бургас и се провежда в морския град за втори път, като през годините домакини са били различни градове в страната.

  Прочети повече...

   

Допълнителна информация