Филтър
 • МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „УПРАВЛЕНИЕ НА КУЛТУРНИЯ ТУРИЗЪМ“ НА ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

  Магистърската програма „Управление на културния туризъм“ е предназначена за мениджъри, които участват активно в организирането и управлението на културния туризъм. Предлага възможност за висока професионална подготовка на всички, които желаят да се квалифицират като специалисти в този конкретен сегмент на туристическата индустрия. Предвижда се сертифициране на придобитите извън университета знания и умения и приравняването им към определен брой образователни кредити...

  Прочети повече...

   

 • СЪОБЩЕНИЕ ПО ЧЛ.32 ОТ ДОПК

  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

  Моля, явете се в дирекция "Финанси и местни приходи" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация №2525/04.09.2017г.

  В случай, че не се явите в 14-дневен срок, на основание чл.32, ал.б от ДОПК Актът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен...

  Списък на длъжниците...

   

 • СЪОБЩЕНИЕ

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВАТА 21 СЕПТЕМВРИ - ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

  Ръководството   на Община Вълчи дол се присъедини в провеждането на изключително благородна кауза към инициативата на ТИСПОЛ (Европейската мрежа на службите на пътна полиция) за провеждане на проект EDWARD (European Day Without A Road Death).

  За втора година 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, подкрепен е от Европейската комисия и е посветен на Европейската седмица на мобилността.

  Целта на провеждането му е той да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти. Идеята на проект EDWARD е да има 24-часово видеонаблюдение със записване на събитията в реално време и „брояч“ на деня, а детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край да бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността. 

  Органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще съдействат за безопасността на всички участници в движението по пътищата. Информацията за ПТП, загинали и ранени през 24-часовия период на операцията ще бъде отразявана от медии в реално време.  Тази година Европейският ден без жертви на пътя ще протече с мотото за страната ни „Спаси животи!”

  Призоваваме ви да се присъедините към инициативата като се регистрирате на адрес: http://roadsafetydays.eu/ и по този начин подкрепите нашата обща кауза

 • МИНИСТЪР КРАЛЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов...

  Прочети повече...           Виж снимки...

 • МИНИСТЪР КРАЛЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов. Пред представители на спортните клубове от общината, местни спортни деятели и ветерани, Красен Кралев потвърди ангажимента на министерството за обновяване на спортната инфраструктура и развитие на детско-юношеския и масовия спорт.

  В рамките на срещата бяха обсъдени моментното състояние и предизвикателствата пред развитието на спорта в община Вълчи дол. Присъстващите се обединиха около мнението, че приоритет в тази сфера е изграждането на спортна зала в града и физкултурни салони във всички училища.На територията на община Вълчи дол има общо 5 учебни заведения – Средно училище „Васил Левски” в гр. Вълчи дол, Обединено училище „Васил Левски” в с. Михалич, Обединено училище „Св. Иван Рилски” в с. Червенци, Основно 
  училище „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа. Без физкултурни салони към 
  момента са училището в село Михалич и Професионалната гимназия, в която предстои основен ремонт по ОП „Региони в растеж“. Физкултурният салон на основното училище в село Стефан Караджа се нуждае от обновяване.Министър Кралев бе удостоен от Сдружение „Вихър-2002” с юбилеен медал по повод 90 години спорт във Вълчи дол.


  Градът е родно място на първия световен шампион по борба на България – Петко Сираков, който е обявен за почетен гражданин на общината. 
  Градският стадион носи неговото име.

  Спортове с традиции са също баскетболът, футболът и волейболът. През последните години децата в общината имат възможност да тренират и шах, тенис на маса, борба и спортен риболов към спортните сдружения „Вихър-2002” и „Петко Сираков-2012”.

  Виж снимки...

 • СЪОБЩЕНИЕ ПО ЧЛ.32 ОТ ДОПК

  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

  Уведомяваме Ви, че следва да се явите в 14-дневен срок от поставяне на настоящото съобщение в ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ, Дирекция „Финанси и местни...

  Списък на длъжниците...

   

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

   

  За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно” .

  Временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и неговият екип взеха участие в  най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

  Общинска администрация почисти местността Кошу баир в град Вълчи дол, в която се намира единствената ски писта в Североизточна България.

  От създаването на кампанията до сега Община Вълчи дол е редовен участник в инициативата „Да изчистим България”.

  Виж снимки...

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

   

  За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно” .

   

  Прочети повече...             Виж снимки...

   

 • ОТКРИХМЕ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

  Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

  Временно изпълняващият длъжността кмет на община – Мерткан Ибрямов, Председателят на Общински съвет – Георги Тронков и секретарят на Общината – Костадинка Петкова бяха гости на тържественото откриване на учебната 2017/2018 година в СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол, след което посетиха останалите училища и връчиха букети и поздравителни адреси на директорите на ОУ „Васил Левски” – село Михалич, ОУ „Св. Иван Рилски” – село Червенци, ОУ „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

  Общинското ръководство поднесе подаръци на най-малките ученици – първокласниците. Тази година 85 деца в община Вълчи дол с трепет и вълнение прекрачиха за пръв път прага на родното училище.

  Във вълчидолска община има 5 учебни заведения – 1 средно училище, 1 професионална гимназия, 2 обединени училища – в селата Червенци и Михалич и 1 основно училище. Детски градини има в селата Михалич (с филиал в с. Есеница), Генерал Киселово и Стефан Караджа (с филиал в с. Червенци), както и в град Вълчи дол.

  Материално-техническата база на всички е в добро състояние, а текущите ремонти бяха завършени в срок.

  Виж снимки...

 • ОТКРИХМЕ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

  Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

   

  Прочети повече...              Виж снимки...

   

 • ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ ОТБЕЛЯЗА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТАТА СИ ГОДИШНИНА

  С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град...

   

  Прочети повече...        Виж снимки...

   

 • ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ ОТБЕЛЯЗА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТАТА СИ ГОДИШНИНА

  С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

  Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България. След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже от Вълчи дол, Добрич, Варна, Провадия и Партизани. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и председателят на Общинския съвет – Георги Тронков.

  Спортните страсти продължиха с футболната среща между детските отбори на „Вихър” – Вълчи дол и „Спортист” – село Михалич, завършила със справедливо равенство – 2:2. Децата бяха наградени с медали и получиха подаръци от ръководството на Общината.

  Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от всички читалища на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. Специално участие в празника взе и гостуващият Фолклорен ансамбъл „Извор” от село Городнее, Украйна.

  Вечерната програма започна в 19:00 часа. Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от хористите, оркестрантите и танцьорите на  Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Певецът Лазар зарадва публиката на стадиона с любими български песни, а звездата на вечерта бе поп-фолк певицата Анелия.

  Специални гости на празника бяха кметът на Варна – Иван Портних и областният управител – Стоян Пасев.

  Виж снимки...

 • ЗАПОЧНАХА МЕРОПРИЯТИЯТА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

   С откриването на музейна сбирка – град Вълчи дол започнаха тържествата по случай четиридесет и третата годишнина на града.

   

  Прочети повече...     Виж снимки...

   

 • ЗАПОЧНАХА МЕРОПРИЯТИЯТА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

   

  С откриването на музейна сбирка – град Вълчи дол започнаха тържествата по случай четиридесет и третата годишнина на града.

  В двора на музейната сбирка бе представено изложение на местни занаяти:  дърворезба, иконопис, коларожелезарство, сарачество, декупаж, изработка на шевици и плетива, сувенири, металопластика и картини.

  Временно изпълняващият длъжността Кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов поздрави присъстващите и подчерта, че откриването на подобна експозиция, която съхранява и представя историческото минало, бита и традициите на родния ни край е от изключително значение за запазване на родовата памет и културно-историческото наследство на град Вълчи дол и съставните села на общината.

  Във фолклорната програма взеха участие самодейни състави от читалище „Димитър Благоев-1907” – град Вълчи дол: детски танцов състав „Пламъче”, женска певческа група „Теменуга” и мъжка вокална група „Родолюбие”.

  Специални гости на празника бяха подполковник Румен Димитров – началник на Военно окръжие - Варна и председателят на Съюза на ветераните от войните във Варна - подполковник Васил Василев.

  Музейната сбирка се разделя на 3 основни части: етнографска  част,                                                                                             кът на загиналите във войните от района на община Вълчи дол и по-нова история от близките години. Някои от експонатите са дарени на музейната сбирка, други са  временно предоставени за определен период.

  Община Вълчи дол се надява, че макар да не е със статут на музей, музейната сбирка ще се превърне в място, където човек може да поспре за малко, да се върне назад във времето и да почувства атмосферата на отминалите години.

  Тържествата за празника на града ще продължат и утре, 2 септември, на градският стадион „Петко Сираков”, където жители и гости ще могат да се насладят на богата празнична програма с народни борби, футбол за деца, Общински фолклорен празник и концерт с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, певеца Лазар и поп-звездата Анелия.

  Виж снимки...

Допълнителна информация