С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ БЕ ОТБЕЛЯЗАНА 45-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА РСПБЗН-ВЪЛЧИ ДОЛВ седмицата на пожарната безопасност, която тази година се провежда от 13 до 19 септември, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Вълчи дол тържествено отбеляза своята 45 годишнина.

Отец Станислав Друмев отслужи водосвет за здравето и благоденствието на огнеборците и успех в благородната им мисия.

 

Прочети повече...

Виж снимки...

 

С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ БЕ ОТБЕЛЯЗАНА 45-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА РСПБЗН-ВЪЛЧИ ДОЛВ седмицата на пожарната безопасност, която тази година се провежда от 13 до 19 септември, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Вълчи дол тържествено отбеляза своята 45 годишнина.

Отец Станислав Друмев отслужи водосвет за здравето и благоденствието на огнеборците и успех в благородната им мисия.

С цената на много труд от страна на колегите и благодарение на отзивчивостта и материалната подкрепа на общините Вълчи дол и Суворово, и ръководството на РДПБЗН – Варна, ние съумяваме да поддържаме на добро ниво наличната противопожарна техника и сградния фонд, за да можем да окажем адекватна и навременна помощ на нуждаещите се в трудни за тях моменти… Огромна благодарност към кметовете на двете общини за подкрепата. Искам да благодаря и на ръководството на РДПБЗН – Варна, което намери начин да ни предостави нов пожарен автомобил преди две години  и многоцелево високопроходимо средство –УТВ-БОБКАТ, което ще включим в борбата с горските пожари и сухи треви, заедно с новите моторни духалки, предоставени от Община Вълчи дол и ранцеви пожарогасители, предоставени от Община Суворово. Надявам се и занапред да работим заедно за осигуряване спокойствието и здравето на гражданите.” – каза в словото си началникът на РСПБЗН – Вълчи дол, гл. инспектор Димитър Димитров.

Председателят на Общински съвет – Вълчи дол – Димитър Тодоров и кметът на община Суворово – Данаил Йорданов благодариха служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението” за доброто сътрудничество през годините и за грижите, които полагат за запазване живота и безопасността на населението.

Комисар Тихомир Тотев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна изрази готовност в рамките на възможностите, с които разполага Дирекцията, да продължава да подпомага дейността на службата във Вълчи дол. Той пожела здраве и успехи на огнеборците и винаги да се завръщат при близките си след произшествие.

Като символ на уважение, признателност и благодарност за работата на колегите си от РСПБЗН – Вълчи дол комисар Тотев им подари юбилеен плакет със знака на Варненската пожарна служба.

Церемонията завърши с ритуал по засаждането на юбилейно дърво, извършен от най-младия и най-възрастния служител в службата – символ на продължение и приемственост на традициите.

Виж снимки...

Новата учебна година бе открита тържествено във всички училища на територията на община Вълчи дол.

Председателят на Общинския съвет – Димитър Тодоров и директорът на дирекция „Инвестиционна политика и хуманитарни дейности” в Общината – Диана Великова бяха гости на тържеството в СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол. В словото си г-н Тодоров поздрави всички ученици и учители за положените усилия и отличните резултати през изминалата учебна година и пожела настоящата да бъде по-спокойна и също така успешна.

Временно изпълняващия длъжността кмет – Пепа Пенчева и заместник-кметът Живка Иванова посетиха всички училища и детски градини на територията на общината. На директорите на учебните заведения връчиха букети и поздравителни адреси с пожелание за здраве и нови успехи през учебната 2021/2022 година на всички ученици, учители и родители. Г-жа Пенчева изрази задоволството си от постигнатото през изминалата учебна година и благодари за професионализма и всеотдайността, с които работи педагогическия колектив.

Тази година 58 деца прекрачиха за пръв път училищния праг. Община Вълчи дол, по традиция, подготви подаръци за всички първокласници – скицници, водни бои, цветни моливи, флумастри, гланцови блокчета, ножички и папки.

Общо 785 ученици са записани за учебната година в училищата на територията на община Вълчи дол – Средно училище „Васил Левски” – град Вълчи дол, Обединено училище „Васил Левски” – село Михалич, Обединено училище „Св. Иван Рилски” – село Червенци, Основно училище „Климент Охридски” – село Стефан Караджа и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство – село Стефан Караджа.

Детските градини са 4 – в град Вълчи дол и селата Генерал Киселово, Стефан Караджа и Михалич, като последните две имат филиали в селата Червенци и Есеница.

 Виж снимки...

Новата учебна година бе открита тържествено във всички училища на територията на община Вълчи дол.

Председателят на Общинския съвет – Димитър Тодоров и директорът на дирекция „Инвестиционна политика и хуманитарни дейности” в Общината – Диана Великова бяха гости на тържеството в СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол. В словото си г-н Тодоров поздрави всички ученици и учители за положените усилия и отличните резултати през изминалата учебна година и пожела настоящата да бъде по-спокойна и също така успешна...

Прочети повече...

Виж снимки...

 

На Кръстовден – професионален празник на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението” председателят на Общински съвет – Вълчи дол - Димитър Тодоров поздрави от името на ръководството на Общината служителите на РСПБЗН – Вълчи дол.

Той връчи поздравителен адрес на инспектор Ивайло Тодоров – ЗА началник на РСПБЗН: „Приемете нашите най-искрени поздравления и благопожелания по случай 45-годишнината от създаването на  РСПБЗН - Вълчи дол и Професионалния празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”! В този празничен ден изразяваме дълбокото си уважение и признателност към всички Вас за професионализма, всеотдайността, храбростта и мъжеството, с които ежедневно изпълнявате  служебните си задължения! Желаем Ви силен дух, успешни професионални мисии и удовлетворение! Пожелаваме също здраве, щастие и благополучие за Вас и Вашите семейства!”.

Пожарникарите получиха и икона на Св. Пророк Илия – с пожеланието да ги закриля и напътства в благородната им мисия.

През 2021 година се навършват 45 години от създаването на службата във Вълчи дол. В нея работят 18 професионалисти, които отговарят за пожарната безопасност и защитата на населението в общините Вълчи дол и Суворово.

 

Additional information