Пред повече от 500 свои привърженици отборът на „Ботев“ (Брестак) записа престижна домакинска победа с 2:1 на старта на пролетния кръг на А окръжна футболна група.

    Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Трифон Иванов.

    Възпитаниците на треньора Красимир Неделчев категорично надиграха именития си съперник и заслужено взеха трите точки. Головете за домакините бяха дело на Димитър Тошков в 25 минута и на Анатоли Димитров в 48 минута. 5 минути по-късно варненци върнаха едно попадение чрез Тодор Апостолов, но силите им стигнаха само до тук.

    Община Вълчи дол осигури озвучаване на стадиона в село Брестак, което несъмнено допринесе за невероятната атмосфера и приповдигнато настроение по трибуните и превърна слънчевия следобед на 5 март в истински футболен празник.

    С победата си отборът на „Ботев“ се изкачи на 2-ро място във временното  класиране на А окръжна футболна група с 28 точки, а варненци останаха трети с точка по-малко. Първо място заема отборът на „Белослав“ с 31 точки в своя актив.

    В следващият кръг отборът на „Ботев“ гостува на „Балкан“ (Аспарухово), а спартаклии са гости на „Искра“ (Генерал Киселово).

Additional information