На 19 февруари Средно училище „Васил Левски” в град Вълчи дол отбеляза своя патронен празник.

Тържеството започна с минута мълчание в памет на Апостола, след което бяха поставени цветя пред паметника му в двора на учебното заведение.

„19 ФЕВРУАРИ - Денят, в който СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол чества своя патронен празник е денят, в който Дякона увисна на бесилото и получи своето безсмъртие. Тази дата е сред малкото дати в националния ни исторически календар, които ни обединяват и които ни дават основание не само ЗА ГОРДОСТ, но и да погледнем към самите себе си, за да осмислим извървения досега път и да потърсим ориентир за онова, което сме постигнали или пропуснали. 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, Пожелавам с търпение и воля да постигате мечтите си, с упоритост и вяра в собствените сили да реализирате поставените цели. Продължавайте да следвате заветите на патрона на нашето училище и нека животът и делото на Апостола на българската свобода бъдат пример за човешко достойнство, чест и преданост, който трябва да следваме всеки ден!” отбеляза в словото си кметът на общината – Георги Тронков.

Тържествената програма продължи в актовата зала на училището, където „Урок по родолюбие с Левски и Ботев” изнесе Искрен Красимиров, който представи пред децата и техните учители кратки документални филми и поетични рецитали, посветени на националните ни герои. Възпитаниците на СУ „Васил Левски” пяха, танцуваха и изпълниха драматизации на преломни моменти от живота на Дякона.

Гости на празника бяха още Председателят на Общинския съвет във Вълчи дол – Яна Радева, Мерткан Ибрямов и Димитър Тодоров – заместник-кметове на общината и секретарят на Общината – Костадинка Петкова.

Виж снимки...

Additional information