От началото на седмицата поетапно доброволци от Общинска администрация и БЧК стартираха раздаването на хранителни продукти от първа необходимост по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, план 2020.

Хранителните продукти се раздават в работни дни в сградата на Домашен социален патронаж в гр. Вълчи дол, ул. „Георги Димитров“ №1.

В Община Вълчи дол ще бъдат доставени и раздадени 14,5 тона от 15 вида хранителни продукти - брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и риба на 757 правоимащи лица. Едночленните и  двучленните семейства ще получат хранителни пакети с общо тегло 17 540 кг., а тричленните и по-големи семейства – хранителен пакет с общо тегло 27 690 кг.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е управляващ орган на Оперативната програма. В тях са включени лица и семейства, подпомагани на различни основания от Дирекция „Социално подпомагане“.

 

Additional information