млад мениджър

За трета поредна година Община Вълчи дол се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. Единадесет ученици от СОУ „Васил Левски“ – гр. Вълчи дол подадоха необходимите документи в Общинска администрация:  автобиография с актуална снимка, мотивационно писмо, молба за работа и за един ден поеха управлението на общината.

Работният ден започна с оперативка в заседателната зала на Общинска администрация. Кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, запозна младите мениджъри със структурата на Общинската администрация, отговорностите, задълженията и спецификата на всяка една от дирекциите; с проектите, по които се работи; с приоритетите и предизвикателствата пред развитието на общината. След това всеки младеж зае работно място, съгласно длъжността, за която кандидатства и се потопи в обстановката на реалната работна среда.

В края на работния ден, на всички ученици бяха връчени сертификати лично от кмета – инж. Йорданова. Младите управленци и техният ръководител, г-жа Галактионова, благодариха на община Вълчи дол, че за пореден път отвори вратите си за тях и им позволи да станат част от екипа на администрацията.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, чиято основна задача е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.

 

Additional information