На 31.10.2017 г. в НЧ „Димитър Благоев-1907“ в гр. Вълчи дол се проведе публично събитие във връзка с Десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото й Председателство на Съвета на ЕС.

 

Инициативата „Художествената самодейност на НЧ „Димитър Благоев-1907“ гр. Вълчи дол в подкрепа на Председателството на България в ЕС“ е част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС 2017 година.

 

Областният управител на област с административен център Варна – Стоян Пасев представи резултатите от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

Кметът на Община Вълчи дол - Георги Тронков представи реализираните европейски проекти от  Общината, в резултат на 10-годишното членство на България в ЕС.

 

Художествената самодейност на НЧ „Димитър Благоев” представиха танцовите и фолклорни състави към читалището -  ЖПГ „Теменуга“, МВГ „Родолюбие“ и Школа за народни танци.

 

На събитието бяха чествани и 110-годишния юбилей на културната институция и 35 години от създаването на женската певческа група.

 

Главната цел на инициативата е да се провокира интереса на всички граждани на Република България към темите, свързани с Българското председателство, да се изяснят ползите за страната ни от членството ни в ЕС, както и да бъдат създадени ефективни механизми за партньорство между граждани, институции за постигане на заложените общонационални цели.

 

Сред гостите на инициативата  бяха още и представители на областна администрация  - Варна и представители на Областен информационен център-Варна.

Виж снимки...

 

 

 

Additional information